Fırat Üniversitesi Erasmus+ Politikası

ERASMUS+ POLİTİKASI

Uluslararasılaştırma, hem öğrenciler hem de akademisyenler için öğretim ve öğretim sürecinde ve aynı zamanda Fırat Üniversitesi için çok önemlidir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için Uluslararası İlişkiler Ofisi, dünyanın dört bir yanındaki en iyi ortak bulmaya çalışır.

Fırat Üniversitesi, 2006 yılında Avrupa Programlarının bir parçası olmaya başlamıştır. O tarihlerde, LLP-Erasmus, Leonardo da Vinci ve Jean Monet gibi birçok ayrı programlar vardı ve bunların hepsi 2014'te Erasmus + 'un bir parçası haline gelmiştir.

Bununla birlikte üniversitemiz Mevlana programında da aktiftir ve yılda 500'den fazla yabancı vatandaşı tam zamanlı öğrenci olarak almaktadır. Eğitim ve yerleştirme imkânı ile ilgili olarak, Erasmus + 'da en aktif değişim programıdır. Her yıl Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus + Hareketliliği için yüzlerce başvuru alır.

Politikamız herkese yeni bir deneyim kazandırmak ve kalite kriterlerine göre seçim yapmaktır. Fırat Üniversitesi'nde 200'den fazla bölüm anlaşması bulunmaktadır. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin çeşitli seçenekler sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

Dış İlişkiler Ofisi'nin faaliyeti sadece giden hareketliliklere değil, aynı zamanda gelen hareketlere de odaklanmaktadır. Fırat Üniversitesi, akademisyenlerimizin ve personel davetlilerin misafirperverliklerini olabildiğince interaktif hale getirerek, ihtiyaç duyacakları her şeye destek olur ve onlara yeni bir kültürün keşfedilmesinde yol gösterir. Gelen öğrencilerimiz için hem yüksek kaliteli eğitim seçeneklerini hem de rahat bir günlük yaşamı sağlamaya çalışıyoruz. Konuğumuzu ev gibi hissettirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Tüm öğrencilerimizin yardım almasını sağlamak için, her departmanın kendine ait bir Erasmus+ Koordinatörü vardır; gelen ve giden hareketliliği desteklemeye isteklidir.

Üniversitemiz ve ofisimiz, önümüzdeki yıllarda tüm faaliyet alanlarında işbirlikleri geliştirmeyi ve hareketlilik sayısını arttırmayı hedefliyor.