2020 PROJE YILI DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DUYURUSU

2020 PROJE YILI DÖNEMİ
ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DUYURUSU

· Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Asıl ve yedek listesi açıklanmıştır. Erasmus+ Hareketliliğine hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.
· Online oryantasyon 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Saat 14:00’te yapılacaktır.

LİSTE

( Açıklanan listede tercih edilen tüm sonuçlar mevcuttur.)

Pandemi süreciyle sekteye uğrayan değişim programları ile ilgili olarak gelinen son noktada hareketliliklerin üç şekilde yapılmasına karar verilmiştir.

1. Uzaktan Öğrenim
2. Fiziki Öğrenim
3. Karma Öğrenim (Sanal+Fiziksel)

· Öğrenim için asgari süre en az 3 aydır. Faaliyetin sanal olarak gerçekleştirilmesi halinde yurt dışı eğitime sanal başlayıp, sonrasında fiziksel eğitime geçilmesi gibi karma hareketlilik mümkündür.

· Mücbir sebep durumlarında, fiziksel hareketlilik süresi azaltılabilir, iptal edilebilir veya uzayan sanal hareketlilik süresi fiziksel hareketlilik yerine geçebilir.

· Hareketliliğin proje süresi içerisinde gerçekleşmesi koşuluyla, sanal ve fiziksel hareketlilik arasındaki kesinti sürelerine izin verilir.

· Sanal hareketlilik süresinde katılımcılar bireysel destek hibesi alamaz. Katılımcılar, yurt dışında fiziksel hareketlilik başladığında hibe almaya hak kazanır. Sanal hareketlilik yapan öğrencilerden bir sonraki yıl başvuru yapmaları halinde puan kesintisine uğramazlar.

· Katılımcı tarafından faaliyetler belgeler ile desteklenmelidir.

· Her üç şekildeki hareketlilik için de akademik tanınırlığın sağlanması Fakülte Yönetim Kurulu tarafından sağlanacaktır.

· Katılımcılar OLS lisanslarını hareketliliğin başından itibaren kullanmaya başlayabilir. OLS ile ilgili detaylı bilgi için linki takip edebilirsiniz. http://dib.firat.edu.tr/tr/node/182

· 2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Programından yararlanma Hakkı elde edip, değişime katılmayacak öğrencilerimizin feragat dilekçelerini en geç 24.07.2020 Cuma günü  mesai bitimine kadar Dış İlişkiler Birimine ulaştırmaları gerekmektedir. Feragat kararı alan öğrencimizin, kararı alır almaz bu tarihi beklemeden hemen Dış İlişkiler Birimine bilgilendirmesi önem taşımaktadır.

· Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine hak kazanmış öğrenciler, herhangi bir sebeple faaliyetlerini gerçekleştirmekten vazgeçip, Dış İlişkiler Biriminin tarafından duyurulan Feragat tarihine kadar Feragat dilekçelerini iletmezlerse bir sonraki akademik yıl Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvurmaları durumunda Erasmus+ puanlarından 10 PUAN düşülecektir.

· Gitmeye hak kazanan öğrenciler kabul yazılarını en geç 21 Ağustos 2020 tarihine kadar Dış İlişkiler Birimine ibraz etmeleri gerekmektedir.

· Süreç ile ilgili ayrıntılı bilgi için; http://dib.firat.edu.tr/tr/node/182 bakınız.

· Tüm süreç online sistem üzerinden yürütülecektir.

dbs.firat.edu.tr/

· (Komisyonun aldığı karar gereği YDS, YÖKDİL ve KPDS sınavları 1,5 katsayısıyla çarpılmıştır.)

Sınav Komisyonu adına duyurulur

Doç.Dr.İzzet TAŞAR